Gör en snygg header

Jag tycker det är viktigt att man har en snygg blogg, annars tappar jag intresset och har ingen lust att läsa. Det kanske är lite hemskt, men det är helt sant. Därför blir headern extra viktig för den tar upp så stor del av bloggen. Nu såhär i uppstarten av bloggen håller jag och fixar en hel del med designen, men så slog det mig att jag lika väl kan dela med mig av vissa saker till er. Sånt som jag tror att ni kan tycka är lite roligt.

Nu sitter jag till exempel och gör en ny header och det kan vara lite svårt att förstå hur man ska göra, så därför tänkte jag berätta hur jag gjorde min senaste header.

Jag har använt en sida som heter picmonkey.com. Såhär gjorde jag:

  1. Gå in på  hemsidan och klicka på ”Edit a photo
  2. Därefter klickar du på ”Open new” och väljer vilken bild du vill ha som bakgrund (jag valde en vit)
  3. Klicka på fjärilen till vänster och välj en symbol. Jag valde runda ringar. Sen klickar du på Your own och väljer vilken/ bild du vill ha i headern. För att bilden ska få samma form som dina symboler måste du klicka på Add istället för Normal till höger. Om du vill ha flera bilder upprepar du bara proceduren.
  4. Sen är det bara att lägga till text (genom panelen till vänster) ”Add text” om du t.ex. vill skriva bloggens namn.

Nu är den här bilden väldigt suddig, men ni kan ju se hur min header ser ut längst upp på bloggen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *