Utlottning av Den förlorade symbolen!

Inte nog med att jag fick smygkika på Den förlorade symbolen. Jag fick dessutom ett exemplar att tävla ut till en av er läsare!

Exemplaret är på svenska och här har ni en liten försmak på den:

Fakta
År 1991 låstes ett dokument in i ett stöldsäkert skåp hos chefen för CIA. Dokumentet ligger där än i dag. Dess kryptiska text innehåller hänvisningar till en uråldrig port och en okänd underjordisk plats. Dokumentet innehåller dessutom frasen ”Det ligger begravt någonstans där ute”.

Alla organisationer i den här romanen finns i verkligheten, inklusive frimurarna, Invisible College, CIA:s säkerhetsavdelning, SMSC och Institutet för noetikstudier.

Alla ritualer, naturvetenskapliga fakta, konstverk, monument och historiska byggnader i romanen överensstämmer med verkligheten.

Prolog
House of the Temple
Kl. 20.33
HEMLIGHETEN ÄR HUR MAN DÖR.
Sedan tidernas begynnelse har hemligheten alltid varit hur man dör.
Trettiofyraåringen som skulle invigas blickade ner på det mänskliga kraniet i sina händer. Kraniet var ihåligt, som en skål, och fyllt med blodrött vin.
Drick, uppmanade han sig själv. Du har inget att frukta.
I enlighet med traditionerna hade han påbörjat resan klädd som en medeltida kättare på väg till galgen, i en bylsig, oknäppt skjorta som blottat den bleka bröstkorgen. Det vänstra byxbenet hade varit upprullat till knät, den högra ärmen till armbågen. Kring halsen hade han haft en tung snara – det som kallades ”dragrepet”. Men den här kvällen var han, precis som de bröder som bevittnade ritualen, klädd som mästare.
Bröderna i rummet bar alla full utstyrsel, med förkläde i lammskinn, band och vita handskar. Kring halsen bar de ceremoniella smycken som glittrade som spöklika ögon i den dämpade belysningen. Många av dessa män hade höga maktpositioner, men den som skulle invigas visste att deras samhällsställning inte betydde någonting mellan dessa väggar. Här var alla män jämlika – edsvurna bröder som delade ett mystiskt förbund.

Regler för att delta:

  1. Skriv ett inlägg om denna tävling på din blogg och länka tillbaka till detta inlägg (inte startsidan!). Låna gärna bilden.
  2. Kommentera i detta inlägg om att du är med och berätta vad just du tycker är det bästa med Dan Browns böcker. Berätta gärna om en speciell episod som du minns.

Tävlingen pågår till och med onsdagen den 14 oktober.

Avslutad!

33 kommentarer to “Utlottning av Den förlorade symbolen!”

Lämna en kommentar

CommentLuv badge


Ålder: -85a
Civilstatus: Roland :)
Boende:4a på 116 kvm utanför Sundsvall med Rolle, Martin och Rosie
Sysselsättning: Arbetssökande
Laster: nikotin, koffein, vin, ståbas, mat, barnskratt, bensinlukt, bakverk, nagellack o nail art, kortmakeri, färg & form, pälsdjur

Topp 10 kommentarsskrivare
  1. Ingen har kommenterat denna månad.
Dammigt
Bloggare


Busbra
Bloggportalen
238x60_binero


Statistik